Matglädje in i framtiden!

Samarbetspartner

Gastro AB

Gastro ABGastro AB drivs sedan 2008 av Per och Sara Dahlberg, idag en av Sveriges främsta restaurangverksamheter (enligt White Guide). Verksamheten präglas av ständigt nya idéer, nya menyer och där endast de bästa råvaror används. Restaurang Gastro med Per Dahlberg i spetsen har stor spännvidd; allt från rätter som Färserat vaktelbröst för 2 personer till Rimmat oxytterlår med rotmos eller pepparrotssås, för drygt 2 000 personer. Därmed är matlagning även i stora volymer ständigt aktuellt, sedan hösten 2012 har Gastro även uppdraget att i Helsingborgs nya Arena vara ansvariga för dess restaurangverksamhet.

Gastro har sedan mitten av 2000-talet varit föregångare vad gäller att värna regional anknytning till råvaror, närproduktion samt ställa krav på råvarans ursprungsbeteckning.

Ett årligt kursutbud erbjuds både vår och höst, då det gäller utbildning för att öka kunskap om mat och matlagning både till barn, unga och vuxna.

PEN Interiör AB

pen logo1Ett restaurangbesök handlar om god mat, men också om umgänge i en tilltalande omgivning. Det finns stora förväntningar på en restaurangmiljö. Den ska vara visuellt attraktiv och samtidigt klara höga krav på slitage och praktisk användning.

PEN är en helhetsleverantör av restauranginredning. Vi behärskar hela arbetet från idé och design till montering och byggnation på plats. Är restaurangen en del av en kedja ser vi det som en utmaning att hitta en personlig smaksättning – utan att tappa bort företagets grundrecept. Vi skapar inredning som blir en viktig del i ett långsiktigt varumärkesbyggande.

Vi är stolta över att sedan 2003 vara ett av få företag som ritar och har totalentreprenad av inredning och renovering av Nordens McDonald’s-restauranger. Välkomna till bords tillsammans med oss.

www.pen.se

Ingemar Johansson Ingenjörsbyrå AB

ingemar johanssonIngemar Johansson Ingenjörsbyrå är en oberoende konsultbyrå som konstruerar VVS-, Storköks, Kyl-, Process- och avloppsreningsanläggningar. Våra kunder är industri-, storköks-, landstings- och kommunala beställare där skolor, daghem och förvaltningsbyggnader är vårt arbetsområde. Utöver traditionell VVS och Storköksprojektering utför vi även inventering, utredning, CE-märkning, utbildning, projektledning, installationssamordning, underhållsplanering, diverse kontrolluppdrag samt entreprenadbesiktningar. www.ijohansson.se

 

Food Engineering, Lund University

www.food.lth.se

Livsmedelsteknologi tillhör Institutionen för Livsmedelsteknik, Tekniska fakulteten vid Lunds universitet (LTH) och är lokaliserad till Kemicentrum, och med en del av enheten lokaliserad till Campus Helsingborg. Dagens avancerade livsmedelsproduktion ställer stora krav på kunskaper om de kemiska och fysikaliska processer som samverkar vid framställning och lagring av livsmedel, liksom på kunskaper om hur olika komponenter påverkar den mänskliga organismen. Inom enheten bedrivs forskning och utbildning inom de flesta områden i kedjan från råvara till effekter på konsumentens hälsa. Forskningen kännetecknas av en tvärvetenskaplig fokusering på processning med det övergripande syftet att optimera våra livsmedel såväl avseende bekvämlighet som konsumentupplevd kvalitet.

Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

www.food.dtu.dk
Fødevareinstituttet arbejder med folkesundhed inden for fire faglige indsatsområder: Ernæring, fødevaresikkerhed, fødevareteknologi, miljø og sundhed. Arbejdet omfatter hele kæden fra primær landbrugsproduktion, under den videre industrielle forarbejdning, tilberedning i forbrugerens hjem og vurdering af deres effekter på menneskers sundhed. De primære faglige discipliner er ernæring, kemi, mikrobiologi, teknologi, toksikologi

Örjan Klein Timjan Konsult AB

Örjan Klein, en av landets förnämsta stjärnkock och matkreatör, med stor gastronomisk kunskap framförallt kring medveten och lustfylld mat. Har samarbetat också med Inga-Britt Gustafsson, professor och näringsforskare i bl a gemensamt författande och utgivning av flera kokböcker kring " den medvetna kokkonsten ". Örjan är numera främst delägare på museirestaurangen Vasamuseet i Stockholm.

SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, i Alnarp

www-alnarp.slu.se
Universitet med bl a forskning och utbildning kring resursutnyttjande och framtida hållbar utveckling. SLU i Alnarp är också initiativtagare till ett nyligen uppstartat EU/Equalprojekt
" Livslångt lärande längs hela livsmedelskedjan i Skåne " i syfte att utveckla metoder och instrument för kompetensanalys, karriärvägar och utbildningar, till kunskapsöverföring och kunskapsutveckling längs hela livsmedelskedjans delsektorer som jordbruk, livsmedelsindustri, handel och restaurang, catering, storkök, konsument. SLU i Alnarp är även medlem i øresundsuniversitetet.

 

Vi använder kakor (cookies) för att hemsidan skall fungera.

Genom att besöka vår webbplats accepterar du ”användandet av kakor”. Läs mer

Jag förstår

DiningDevelopments webbplats använder små textfiler, så kallade cookies, för att underlätta ditt surfande på sidan.

De används framför allt för att förbättra upplevelsen. Det kan exempelvis handla om att val du gör på vår webbplats sparas.

2.jpg

 

DiningDevelopment lyfter den offentliga måltiden i Riksdagen

 

riksdagen

Se filmen om vårt initiativ till politisk blocköverskridande dialog om MÅLTIDEN – som resurs i vård, omsorg och skola.

 

Se filmen! 

Offentlig VS Privat måltidssektor, vad kan vi lära och inspireras av?

diningdevilopment film

Se intervjun med Inger Stiltjestrand Svensson och krögaren Per Dahlberg på Restaurang GASTRO i Helsingborg i en diskussion om idéer och möjligheter till utveckling

 

Se filmen!