Matglädje in i framtiden!

NYA GREPP I LANDSTINGETS KÖK

Artikel Restaurang & storkök nr 4 1993
Text o Foto: Elsa Toll

 

AKTUELLT
NYA GREPP I LANDSTINGETS KÖK

Elva krögare och fyra matlagare från landstingets kök i Landskrona satsar på gemensam kurs - Medveten Mat. Till examenslunchen på Strandpaviljongen inbjuds beslutsfattare, politiker och företagare och Jonas Borsén är gästkock. Det lär bli en gourmélunch, som får eftersmak.

- Privat eller offentlig sektor, det spelar ingen roll. Vi måste alla vara beredda att söka nya

hjulspår och varför då inte satsa på gemensam utbildning, säger Inger Svensson, kostchef och initiativtagare till kursen Medveten mat.
- Jag är övertygad om att vi med enade krafter kan skapa ännu bättre kvalité för våra gäster

och därtill spara tid och pengar. Och med gemensam marknadsföring har vi goda chanser att skapa ännu gladare och mer matmedvetna gäster.

Krögaren lär ut finess och service och matlagaren på sjukhuset är proffs på medveten näringsriktig mat. Dessutom kommer vi att gästspela hos varandra och återvänder förmodligen med många nya idéer.

Peter Berg på Strandpaviljongen prisar initiativet om gemensam utbildning och menar att här bryts barriärer mellan offentlig och privat verksamhet. - Det blir allt viktigare att restaurangkockarna lär sig specialmatlagning för allergiker, vegetarianer och även intresserar sig för nyckelhålsmärkta menyer. En medveten krog ska ta emot alla sorters gäster. Tyvärr undviker vissa personer krogen, då de inte vill ställa till besvär. Så får det naturligtvis inte vara. För kursen - fyra eftermiddagar och en heldag - svarar dietisterna Ann-Loise Bladh och Håkan Jeppsson och de styr in på både näringslära, dietetik, restaurangmeny och till sist koncentration på praktisk medveten restaurangmat.

Vi använder kakor (cookies) för att hemsidan skall fungera.

Genom att besöka vår webbplats accepterar du ”användandet av kakor”. Läs mer

Jag förstår

DiningDevelopments webbplats använder små textfiler, så kallade cookies, för att underlätta ditt surfande på sidan.

De används framför allt för att förbättra upplevelsen. Det kan exempelvis handla om att val du gör på vår webbplats sparas.

11.jpg

 

DiningDevelopment lyfter den offentliga måltiden i Riksdagen

 

riksdagen

Se filmen om vårt initiativ till politisk blocköverskridande dialog om MÅLTIDEN – som resurs i vård, omsorg och skola.

 

Se filmen! 

Offentlig VS Privat måltidssektor, vad kan vi lära och inspireras av?

diningdevilopment film

Se intervjun med Inger Stiltjestrand Svensson och krögaren Per Dahlberg på Restaurang GASTRO i Helsingborg i en diskussion om idéer och möjligheter till utveckling

 

Se filmen!